Sütyen Seçimi

Sütyen seçimi nasıl yapılır?

Sütyen seçimi, giysilerin duruşundan kişinin rahatlığına kadar birçok etkiye sahiptir. Ayrıca, vücut tipine uygun olmayan sütyenlerin seçimi yapılır. Sütyenlerin kullanımı sadece görünümü etkilemekle kalmaz, aynı zamanda meme sağlığını da etkiler. Bir sütyen seçerken dikkate alınması gereken belirli kriterler vardır. Önce göğüs büyüklüğünü ve göğüs tipini belirlemeniz gerekir. Fincan boyutu, kapak ve göğüs çevresi ile birlikte ölçülmelidir. Göğüs tipi ayrık, tek ve sığ olabilir. Ayrı göğüs tipine sahip kadınlar seçmek için sütyenleri seçmelidir. Kombine ve büyük göğüs tipine sahip kadınlar orta kalınlıkta sütyen modelleri seçmelidir. Küçük bir göğüs yapınız varsa, astarlı veya astarlı sütyen modellerini kullanmak sizin için rahat ve şık olacaktır.

sütyen seçimi


Sütyenin boyutunu nasıl belirleyebilirim?

Sütyenin boyutu iki kriterden oluşur. İlk kriter göğüs çevresi ve ikinci kriter göğüs büyüklüğüdür. Sütyen markaları birbirinden farklı olduğundan, ölçü birimleri de farklıdır. Sütyen modeline bakılmaksızın, herkesin aynı fincan boyutu vardır. Önce uygun uzunlukta bir mezura alın. Göğüs kafesinin tüm alanını meme ucundan uzak tutarak ölçün. Sütyen boyutları 70 A'dan 110 Ara'ya kadar değişir. Sayılar çevreyi gösterir ve harfler büyüklüğünü gösterir. Meme dokusu göğüs damarlarına sıkıca oturmalıdır. Konteynırdaki taşma rahatsız edici ve dar kıyafetlerde kötü bir görüntüye yol açıyor. Sütyen boyutunu doğru bir şekilde belirleyemiyorsanız, uzmanlardan yardım isteyebilirsiniz.

Bir sütyen modeli seçerken nelere dikkat edilmelidir ?

Bir sütyen seçmeyi düşünürken dikkate alınması gereken bazı noktalar vardır. İlk olarak, sütyen fincanının büyüklüğü meme dokusuna uygun olmalıdır. Sütyen modelinin rengi ten renginizi vurgulamalıdır. Böylece çok daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Son yıllarda ip detaylarına sahip en popüler modeller, T-shirt ve kazaklarda çok şık bir görünüm yaratıyor. Seçtiğinizde kıyafetlerinizi düşünebilirsiniz. Estetik bir görünüm ve sağlıklı bir kullanım için doğru sütyen boyutlarını ve modellerini seçmenin gerekli olduğunu unutmamalısınız.

Yanlış sütyenin seçilip seçilmediğini nasıl belirleyebilirim?

Yanlış sütyeni seçtiğinizi gösteren bazı durumlar vardır. Bu durumlar;

* Göğüs dokusunu sütyenden aktarma

• Sütyenin orta çizgisinin göğüs kafesine oturmasını ve sürekli yukarı çıkmasını önlemek için

* Sutyen kayışı omzunuza baskı uygulayarak kızarıklığa neden olur

* Sutyen giymesine rağmen göğüsler sarkık görünüyor

* Sutyen giyilen giysilerin altından belli olmalı ve bir pot oluşturmalıdır

* sütyendeki kemikler göğüs dokusuna zarar verir

Yanlış sütyen seçimi sizi rahatsız edecektir. Bu, meme dokusunun bozulması, cilt problemleri ve sağlık sorunlarının temelini oluşturur. Doğru sütyenin nasıl seçileceği söz konusu olduğunda, sadece şık görünmek ve rahatlık sağlamak için gerekli değildir. Bu aynı zamanda sağlığın korunması için de gereklidir.

sütyen beden tablosu


Sütyenin yanlış kullanılmasının sonuçları

Yanlış sütyen modelleri kullanıldığında, kişi gün boyunca rahatsız olur. Omuz ve göğüs dokusuna kan akışı yavaşlar ve morarma meydana gelebilir. Göğüs dokusunda doldurulmuş ve kemikli sütyenlerin kullanılması nedeniyle istenmeyen ve kanserli kitleler oluşabilir. Sütyen bezi terlerken göğüs dokusunda ter emmezse, bebek bezi döküntüsü ve tahriş gibi cilt rahatsızlıkları ortaya çıkar. Emzirme döneminde kadınlar yanlış sütyenleri giyerlerse, basınç nedeniyle süt kanalları tıkanabilir. Son araştırmalara göre, sütyenlerin yanlış kullanımı meme kanserini ciddi şekilde kışkırtıyor. Bu nedenle sütyenleri doğru derecede ve doğru modelde kullanmanızı öneririz. Bir sütyen seçerken, yalnızca modeli ve rengi dikkate alınır ve bu da yanlış seçime neden olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sütyen

Yeni İnci Toparlayıcı Sütyen Modelleri

Kadın Sütyen Modelleri