Sütyen

 Kadınlar için tasarlanmış birçok sütyen türü vardır. Sütyen; Bu, kadınların göğüslerini örtmeyi, kaldırmayı ve dik tutmayı tercih ettikleri iç çamaşırıdır. 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın başlarında korse yerine tercih edilen ve iç çamaşırı ürünleri arasında ön plana çıkan birçok sütyen türü ve modeli vardır. İlk tasarlanan sütyenler bugünün modellerinden uzak olsa da, parça ve monofonik olmasa da, bugün farklı şekillerde satışa sunuluyorlar. 1960 yılından sonra, çelik üretilecek olan model sütyen ile çok daha kolay ve şeffaf bir görünüm, ama sonra sütyen kullanımı, hangi feministler gördük öğe basınç, askıya alındı. 1970'lerde sütyen, popüler bir iç çamaşırı öğesi olarak bir kez daha ön plana çıktı ve hatta moda şovlarında kullanıldığı için moda konusu haline geldi. 

kadın sütyen

Fransız iç çamaşırı tasarımcısı Chantal Thomass da podyumda bir sütyen sunarak önyargıları kırdı. Daha önce, bedensel algı ve tada uygun modellerden ziyade daha kaba ve bedensiz modeller üretildi. Elastik sentetik kumaşın (likra) piyasaya çıkmasıyla birlikte, sütyen tasarım kriterleri değişti ve günümüze kadar birçok farklı model geldi. Şu anda mevcut olan sütyen markaları, birçok insana hitap edecek modeller üretiyor. Bu modeller sınırsız sayıda satışa sunulmaktadır. Sütyen artık sadece göğsünüzü örtmek için değil, aynı zamanda başka birçok amaç için de kullanılıyor. Kişinin isteğine bağlı olarak spor modellerinden dolu modellere kadar birçok seçenek vardır. Düzenli kullanım kolaylığı nedeniyle, göğsün yaşlılıkta sarkmasını önleyerek vücudun istenen biçimde gösterilmesine yardımcı olacak birçok fonksiyona sahiptir. Sütyen sayesinde göğüsler daha sıkı ve güzel görünebilir. Günlük veya özel günler için üretilen sütyenlere ek olarak, spor yapanlar için spor sütyenleri de vardır. 

kadın sütyen modelleri

Bedeninizi ölçmek istiyorsanız, çok basit yolları takip edin. Mezurayı sırtınızdan göğsünüze doğru tutarak ve meme ucunun üzerinden geçecek şekilde vücudun etrafına sararak ölçebilirsiniz. Örneğin, 78 cm ölçüyü çıkardıysanız, sutyen boyutunuz 80 beden olmalıdır. Buna göre, satın almanız için daha doğru sütyeni seçebileceksiniz. Size uygun boyutta olmayan bir sütyen satın alırsanız, vücudunuz şekilsiz görünebilir, bu da kötü görünüme ve sağlıksız duruşa neden olabilir. Kendiniz için en uygun sütyeni seçebilir ve bu ürünleri sayfamızdan bulabilirsiniz. Bedeniniz için doğru seçimi yaparak, siparişinizi verebilir ve sütyenlerin avantajlarından kolayca yararlanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yeni İnci Toparlayıcı Sütyen Modelleri

Kadın Sütyen Modelleri