Göğüs Sağlığına Zarar Vermeyecek Sütyen Nasıl Seçilir ?

Bugün bu makale kadınlar için «30 yaşın üstünde" dir. Almanya'daki doktorlar ve uzmanlar, herhangi bir sütyenin günde en fazla 6-8 saat giyilmesi gerektiğini söylüyor. Peki şimdi iş günü biter bitmez «zırhı" bırakmaya ne dersiniz? Gerekli değildir, ancak dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları vardır: Satın alırken, sütyenin çok sıkılıp sıkılmadığını titizlikle değerlendirin; Göğsünüzü kaldıran sütyenler satın almayın; sentetik malzemelerden yapılmış pedlerle sütyenleri terk etmeye değer - bunlar "sera etkisi" yaratır; askısız sütyen satın almayın – bu durumda göğüslerinizin tüm ağırlığı gövdenin kenarlarına düşer ve bu da lenf düğümlerine doğrudan baskı uygular; sütyeninizde uyuyamazsınız. Sıkı bir sütyen neden zarar veriyor? Elbette, «kemikler» üzerindeki sıkı bir sütyen, göğsü görsel olarak daha büyük ve daha görkemli hale getirir, ancak aynı zamanda her türlü belaya neden olabilir. Öncelikle, cildin acı çektiğine dikkat edilmelidir. Bu alanda genellikle daha hassastır ve bu nedenle malzemeyle uzun süreli temastan kırmızı şeritler oluşur. Çok güzel görünmüyorlar, bunun dışında o kadar da zararsız değiller. Sonuçlardan biri olarak: lokal distrofi, cildin bu bölgesinin beslenmesinin bozulmasıdır. Bu, sistematik olarak sıkı bir sütyen takarken ortaya çıkabilir. Ve sonra «artan şekilde»: kuru cilt, yaralar. Sıkı bir modelin sütyeninin zararı hala aşağıdaki gibidir. Göğüs bölgesinde, meme ucundaki cildin hassasiyeti bozulur. Bu alan acı verici duyulara kadar son derece hassas hale gelir. Ya da başka bir uç nokta mümkündür - tam bir hassasiyet kaybı. Sutyen göğsünü kuvvetli bir şekilde çektiğinde, bu organın damarlarında kan akışı ve çıkışı ve lenf hareketi bozulur. Sütyen onkolojiye zararlıdır Amerikalı doktorlar, sütyen giyerken meme kanserine yakalanma riskinin 21 kat daha fazla arttığını söylerler".

 

meme kanseri

Büyük olasılıkla, bu riskten bahsetmişken, doktorlar koltuk altı bölgesine ve göğsün tüm üst bölgesine baskı uygulayan sıkı sütyenlerin sistematik olarak giyilmesini kastediyorlardı. Meme bezi, besin bileşenlerini aksiller bölgeden ve interkostal bölgeden göğüs kemiğinden doğru alır. Sıvının dışarı akışı da koltuk altlarına doğru yapılır. Sürekli giymek için sıkı bir şekilde iç çamaşırı seçerseniz, bezdeki sıvının dolaşım süreci bozulur. Özellikle göğüsler hafifçe büyüdüğünde adet kanamasından önce sütyenin zararı hissedilir. Sütyen baskı yapmaya başlar, elbette, daha da zorlaşır. Ve göğsünüzde sıvı dengesi daha da kötüleşir. Ve eğer bu tür bir "işkence" bir ay veya iki ay sürmezse, yaygın mastopatinin gelişmesi mümkündür. Ve bu hastalık uzun vadede kansere yol açabilir. Öyleyse gerçeğin payı sütyen giymenin zararlı olup olmadığı, kanser tehlikesi olup olmadığıdır, yine de mevcuttur. Aynı zamanda, sadece sütyen giyenlerin meme kanserine yakalanma riskinin olmadığını da unutmayalım. Çok daha fazla faktör var: kalıtım, sürekli sigara içme, kötü beslenme, şiddetli güneş yanığı, stres. Ve sonuna kadar kendinize karşı dürüst olmak gerekirse, düzenli olarak bir mammologla muayeneye gelmek için tembel olmayın.

 

meme kanseri nasıl önlenir ?

Ve ayda bir kez kendi kendini teşhis etmenin basit tekniklerini öğrenin – o zaman en ufak bir şüpheyle zamanında "alarmı çalabilirsiniz". Bu, daha sonra iç çamaşırı üreticilerini suçlamaktan çok daha iyi, daha dürüst ve okuryazardır. Sütyen zararlı Parlak renkli sütyen zararlı mıdır? Bunun nesi zararlı olabilir, soruyorsunuz? Aksine, faydalıdır - çünkü parlak iç çamaşırı, en azından biraz daha düşük bir kalpte olmasa bile sevilen bir erkeği cezbeder ve etkilemenize izin verir. Uzmanlar, zehirli tonlarda sütyenleri çok seçici bir şekilde seçmelerini tavsiye ediyorlar. Kural olarak, bu tür tonlar sentetik doğanın ve bilinmeyen kökenlerin boyalarının uygulanması sürecinde elde edilir. Elbette, bu tür sütyenler çekici ve güzeldir, seksi görünürler, ancak ciltte ne tür bir reaksiyona neden olabilecekleri bilinmemektedir. Yanlış seçilmiş bir sütyenin zararı gerçekten var. Yanlış boyut, başarısız model, malzeme zararlıdır - genellikle üretici bilinmiyorsa. Ya da örneğin, metro geçişinde veya pazar meydanında çamaşır satın alınır. Başka bir şey doğru seçilmiş bir sütyendir. Neyin iyi olduğu: göğüs kaslarını tonda tutar, özellikle doğumdan sonra göğsün doğru şeklini korumaya yardımcı olur, büyük bedeniniz varsa sırtınızdan ve omuzlarınızdan yükü hafifletir, mekanik yaralanmalara karşı korur, vb. sutyen zararlıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sütyen

Yeni İnci Toparlayıcı Sütyen Modelleri

Kadın Sütyen Modelleri