Geçmişten Günümüze Sütyen Modelleri

 Sütyen, tarih boyunca kullanılan en önemli kıyafetlerden biridir. Zaman zaman popülerliğini yitirmesine rağmen, bugünün modasına ayak uydurabilecek binlerce seçeneği var. Bu sütyenlerin türü, kişinin tarzına ve kullanım yerine bağlı olarak artabilir veya azalabilir. İlk bakışta sadece iç çamaşırı gibi görünebilir. Ama bu tam olarak doğru değil. Sutyen, vücut kıvrımlarındaki belirleyici rolüyle kadın dünyasında önemli bir yere sahiptir. Önce korseyi değiştirdi ve parçalarını keserek üretildi. Ancak şu anda korseler ve sütyenler farklı kategorilere giriyor ve verdikleri etkiler birbirinden çok farklı. Bugünün sütyenine yakın bir konsepte sahip ilk sütyen Hermina Kadol tarafından tasarlandı. 

Korse yapımcısıydı ve o sırada sütyene benzeyen başka bir model geliştirdi. Omuz destekli korse yöntemi, geleneksel bir korse özelliğine sahip olan alt sıkıştırma yönteminden daha cazipti. 1893'te Marie Touchek bu yeni giysiyi patentlendirdi ve ona «göğüs destekleyici» adını verdi. Bu kıyafetler birçok yönden modern sütyenlere benziyor. 1907'de brasierre kelimesi ilk olarak Vogue dergisinde yayınlandı. 

1912'de Oxford adlı bir sözlük, varlığını sütyene tanım vererek evrensel olarak kabul ettirdi. İlk patentli modern sütyen Mary Phelps Jacob tarafından tasarlandı. Bu tasarım ipek ve pembe kurdeleden yapılmasıyla ünlüdür. Uzun bir tarihsel süreçten geçmiş olan sütyenler, kadınların tarzına ve kullanım alanına bağlı olarak değişir. Modal sütyenlerin en son modellerini görmek istiyorsanız, sayfamıza bir göz atın. Alışveriş sepetinize hem şık hem de rahat olacak, beğeninize göre farklı türde sütyenler ekleyebilir ve keyifli alışverişlerin tadını çıkarabileceksiniz, Kadın Sütyen'in farkını da hissedebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sütyen

Yeni İnci Toparlayıcı Sütyen Modelleri

Kadın Sütyen Modelleri